post

Curve, мобилният портфейл и приложение, което събира всичките ви карти на едно място, добави една чудесна функция, позволяваща да се променят картите за плащане със задна дата.

Опцията, наречена “Financial Time Travel”, която първоначално е поискана от потребителите, очаква патент и позволява двуседмичен прозорец за промяна на банковата карта, свързана с приложението за конкретна покупка. Така, ако сте направили грешката да платите работен обяд от личната си дебитна карта например, можете да се върнете и да изберете служебната.

За да стане ясно колко важно е това, ще обясним на кратко какво всъщност прави Curve: Мобилният портфей позволява да свържете дебитните и кредитните си карти с приложението и придружаващата го карта Curve, поддържана от Master Card. С помощта на самото приложение, вие избирате коя карта да действа като канал за всички плащания, които правите онлайн, или офлайн, което означава, че можете да носите единствено нея. Така проблем би могъл да се появи, ако забравите коя карта сте избрали, или ако се намирате в район с лошо мобилно покритие и не можете да използвате приложението. Новата функция е предвидена именно за тези два сценария – с нея можете да върнете времето назад и да изберете друга карта за плащането, което вече е извършено, до две седмици след това. На разположение е и съветникът Curve Spot, който ще ви препоръча алтернативена вариант за кредита при покупка. Всичко това логично води до предстоящата функция Curve Connect, която ще започне да обвързва приложението с други финтех и дигитални финансови услуги, като така ще даде възможност за конвергентна стратегия. В дългосрочен план, стартъпът иска да се превърне в платформа, от която да управлявате всички финансови услуги, по начин, който ви дава пълен контрол. Междувременно Curve обяви, че вече има над 50 000 абонамента и е обработила плащания за над 50 милиона лири, въпреки че не разкри броя на активните си месечни потребители. Компанията има някои известни инвеститори, сред които Seedcamp, Taavet Hinrikus, които са основатели на системата за парични тарнсфери TransfereWise и Ricky Knox от банка Tandem.

Тук можете да видите и промоционалното й видео:

Leave a Reply

Your email address will not be published.