post

Deutsche Bank увеличава още повече фокуса си върху развитието и разработката на финансови технологии. Компанията дори създаде пост за директор на финансовите ѝ технологии, съобщава BusinessInsider.

Длъжността се поема от Томасо Занобини. Преди това той е бил на същия пост в Jefferies, както и в Barclays. Основната задача на Занобини ще бъде да синхронизира работата на множеството звена на fintech проектите на групата. Той е и 4-тото назначение на висок пост в компанията само за тази година.

Deutsche Bank има доста големи амбиции за финансовите технологии. Компанията инвестира във fintech стартъпи, има 4 лаборатории за иновации на различни точки по света. Освен това обръща все по-голямо внимание на дигиталното банкиране.

Изданието коментира, че назначението идва в “интересен момент” за финансовите технологии. Morgan Stanley отбеляза през този месец, че инвестициите във fintech за периода от 2012 до 2016 г. са $117 млрд., но напоследък те намаляват. Това е обяснимо, защото в цялата стартъп екосистема се появиха много играчи и инвеститорите вече направиха доста инвестиции и сега очакват резултати. Освен това големият избор ги кара да завишат критериите си.

Междувременно, анализаторите очакват, че банките и установените финансови организации ще започнат да увеличават бюджетите си за финансови технологии. Според тях фирмите ще се насочат най-вече към собствени проучвания и разработки, отколкото към придобиването на финтех стартъпи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.