post

Deutsche Bank иска да бъде най-добрата банка-партньор на финтех стартъпи, но това не означава, че на същите ще им е лесно. Ели Хардуик, която е директор иновации на банката казва, че има големи изисквания към финтех компаниите, съобщава FinancialNews London.

Хардуик е с доста опит във финтех сегмента и е управлявала подобна компания. Тя казва, че е съвсем наясно какви са трудностите и “да гледаш как всеки ден банковата сметка намалява”. Въпреки това казва, че “има елемент на трудна любов, който искам да дам на финтех”.

Това означава, че Deutsche Bank ще е много взискателна към финтех компаниите, които искат да работят с нея. В момента има доста трудности в синхронизирането между банка и финтех компания. Обикновено причината са разликите в начина на мислене и на работа – банките оперират в строга регулация, докато финтех компаниите имат доста по-голяма свобода. Често обаче това прави финтех компаниите неподготвени да се справят със строгите регулации, което води до забавяния.

“Моята цел е да сме най-добрата банка за стартъпите. Моята цел е напълно в синхрон с тази на финтех и мен ме оценяват според броя финтех фирми, с които сме подписали договор”, коментира Хардуик.

Това обаче не означава, че занижава критериите си. “Имам много малко съчувствие към компания, която казва: “О, ние направихме страхното решение, но нашите клиенти не го разбират. Това не е стратегия, просто не работи”, казва Хардуик.

Банката е категорична в изискванията си за високо ниво на сигурността на данните. Това е сфера, в която тя няма да прави никакви отстъпки, особено когато трябва да споделя данни на клиенти.

Хардуик допълва, че съзнава, че и самите банки могат и трябва да направят повече. Според нея те първо трябва да изяснят за себе си от какво се нуждаят и какви изисквания имат. След това трябва по-ясно да предават тези искания на финтех фирмите. Процесът по одобрение не трябва да е нито твърде тежък, нито твърде повърхностен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.