post

Българският фонд за рисков капитал Eleven обяви, че ще инвестира нови 6 млн. евро в технологични стартъп компании от България и Югоизточна Европа.  Новият фонд на Eleven е съставен изцяло от частни инвеститори – успешни предприемачи и професионалисти с дългогодишен опит в бизнеса.

Първоначалната инвестиция ще бъде в размер на 100 000 евро в замяна на 10-12 процента дял в компанията. В зависимост от развитието и нуждите им фондът може да вложи допълнително до 200 000 евро.

Фондът няма да оперира на база на прозорци за кандидатстване, вместо това екипът е отворен да разглежда стартъпи през цялата година. Технологични компании от България и региона могат да изпращат информация за своите стартиращи проекти чрез форма достъпна от уебсайта на Eleven (http://www.11.me/).

“Търсим смелите предприемачи, които решават значими предизвикателства чрез помощта на технологиите. Искаме да видим екипи, които имат първоначален прогрес и вече са положили усилия върху идеята, в която вярват”, посочва Ивайло Симов, партньор в Eleven.

В рамките на 3 години Eleven инвестира 12 милиона евро от първия си фонд, финансиран по програма Джереми, в над 100 технологични компании и активно участва в развитието на стартъп екосистема у нас.

Някои от по-познатите инвестиции са: Melissa: продуктите, които превръщат съществуващите домашни уреди в част от умния дом; Enhancv – онлайн услуга, която помага на стотици хиляди потребители от цял свят в създаването на професионално CV, което да ги представи по най-добрия начин; Dronamics: компанията, която разработва необикновен безпилотен транспортен самолет за граждански цели; TaxiMe: популярната мобилна услуга, която дава възможност за лесна поръчка на такси с подбрани шофьори с висок рейтинг, а от скоро коли с тяхното лого могат да бъдат срещнати из улиците на София; Farmhopping: една от първите онлайн услуги в Българи, която доставя качествените продукти на малки и средни ферми директно до крайните клиенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.