post

Компанията за фитнес гривни и джаджи Fitbit очевидно има планове, които отиват далеч отвъд спортните активности. Поне това става ясно от някои нейни разработки като Blaze, която отива по-скоро по посока на “умните” часовници (smartwatch).

А придобиването на решението за мобилни разплащания Coin от нея преди няколко месеца показва ясно, че тя ще се опита да навлезе и в платежните услуги. Интересът на Fitbit, според запознати, е насочен към разработената от Coin платформа за разплащания през т.нар. “носими” (wearable) джаджи. Група от устройства, която обхваща всевъзможни “интелигентни” часовници, гривни, очила, дори бижута и дрехи. И към която реално спадат продуктите на Fitbit.

В добавка компанита за фитнес гривни получава платформата Coin Rewards, както и партньорската програма за разработка на приложения Coin Developer Program. Това, заедно с останалите интелектуални активи на Coin ще позволят на Fitbit да интегрира в бъдещите си продукти опции за разплащане чрез технологията за пренос на данни на близко разстояние NFC (Near Field Communications).

Leave a Reply

Your email address will not be published.