post

Global FinTech Hackcelerator обяви, че вече приема нови кандидатури на стартъпи, които да добави към портфолиото си. Тази година са избрани три категории: решения за крайни потребители, осигуряване на финансови услуги за бедни или не добре развити райони и т.нар. regtech – регулационни технологии.

Организацията приема кандидатури до 15-ти юли т.г. Компаниите трябва да имат ясна идея и план, като е добре да имат и прототип. Самата програма пък започва от 28-ми август т.г.

Ще бъдат избрани 20 стартъпа. Те ще прекарат 12 седмици в акселератора, като ще имат ментори и съвети от водачи в съответната индустрия. Ще имат контакт и с инвеститори и потенциални клиенти.

Целта е до края на 12-те седмици прототипите да са фокусирани и оптимизирани максимално към решаването на конкретния проблем. Където е възможно, те дори ще бъдат доведени до фаза да са напълно готови за пазара.

Накрая екипите ще представят решенията си по време на FinTech фестивала в Сингапур. От тях ще бъдат избрани три победителя във всяка от категориите. Всеки от тях ще получи по $50 000 допълнителна награда.

Leave a Reply

Your email address will not be published.