post

Goldman Sachs обмисля възможности да започне търгуване с Bitcoin, съобщава в. The Wall Street Journal. В момента плановете за навлизане в криптовалутите са в начална фаза, допълват източниците на вестника.

Банката за сега не е взела окончателно решение, а по-скоро проучва възможностите. Говорител на финансовата институция потвърждава, че банката разглежда потенциални ползи от навлизането си при криптовалутите. Goldman Sachs казва, че имат доста клиенти, които са изразили интерес към дигиталните валути и тя разглежда възможностите, по които може да отговори на този интерес.

Това обаче не означава, че със сигурност Goldman Sachs ще започне да търгува с Bitcoin или други криптовалути. Банката може да използва и опита си от търгуване на фондовите борси, за да се опита да извлече максимални печалби от търгуване с криптовалути, които отбелязват по-голяма нестабилност и амплитуда на цените си.

Интересът на Goldman Sachs към криптовалутите не неочакван. Банката често коментира случващото се при тях и дава съвети на инвеститорите си. Решението ѝ е в контраст с действията на J.P. Morgan, чийто изпълнителен директор Джейми Димон наскоро определи Bitcoin като измама и не струва нищо. Той дори заплаши всеки служител, който е “достатъчно глупав” да има нещо общо с криптовалутата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.