post

Bitcoin продължава да се радва на доста голям интерес и задържа цените си над $4000. Според Goldman Sachs обаче това няма да продължи дълго. Банката предупреди за нов, още по-голям срив на криптовалутата, съобщава CryptocoinsNews.

Прогнозата идва от Шеба Джафари, която е главен технически анализатор на Goldman Sachs. Тя има сравнително точна серия прогнози за поведението на Bitcoin. Преди два месеца тя прогнозира, че критповалутата ще се срине до около $1900 и след това ще достигне $4000.

Сега Джафари очаква Bitcoin да достигне около $4827 и след това отново да се срине. Според нея този срив ще е доста голям – над 38% и може да падне до $2221. Дори и това обаче ще е равно на над 130% ръст от началото на годината досега.  Goldman Sachs допълва, че критповалутите “стават все по-трудни за игнориране”.

Не всички обаче споделят песимистичната прогноза. Според изпълнителния директор на BitMEX Артър Хайес, навлизането на новия стандарт Segwit ще повиши доверието в Bitcoin и тя ще достигне $5000. А според анализатора Рони Моас, до края на тази година BItcoin ще прехвърли $7500. Дори и тези големи разлики в прогнозите показват голямата нестабилност и неяснота при криптовалутите. Въпреки това, интересът към тях вероятно ще продължава да расте.

Leave a Reply

Your email address will not be published.