post

Goldman Sachs обмисля да създаде услуга за търговия с Bitcoin, съобщава Bloomberg. Тя може да стане факт през средата на 2018 г.

Освен Bitcoin, може да се предлага търговия и с други криптовалути и дигитални активи. Една от основните теми за решаване е гарантиране на възможно най-добрата сигурност на дигиталните активи. Говорител на банката коментира пред CNET, че тя е наясно с интереса на клиентите към дигиталните валути и разглежда различни варианти.

Той обаче не коментира и не потвърждава информацията на Bloomberg. Ако плановете се реализират, Goldman Sachs ще стане първата голяма банка от Уол Стрийт, която ще навлезе в сегмента на криптовалутите. Останалите големи имена за сега изчакват да видят развитието на пазара и доколко манията по Bitcoin ще се отрази на концепцията и интереса към криптовалутите като цяло.

Bitcoin се превръща във фактор, който не може да бъде пренебрегнат. Пазарната капитализация на криптовалутата вече е над $240 млрд., с което надвишава оценките на доста компании в индекса S&P 500. Bitcoin започна година на цена малко под $1000, а вече “изкушава” инвеститорите с цени между $15000 и близо $19000. Именно тези големи амплитуди обаче пораждат и голямото недоверие на банките и финансовите институции към криптовалутата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.