post

Google фокусира все повече усилия в Индия, като планира да въведе локална, цифрова, платежна услуга следващата седмица, твърди сайтът The Ken.

Публикацията описва Google Tez (бързо на индийски), която ще предложи пълен набор опции за плащане, надхвърлящи съществуващите продукти на Google, Wallet и Android Pay. Tez ще включва от една страна поддръжка за унифицирания платежен интерфейс UPI, който се подкрепя от правителството, а от друга – потребителски услуги, като Paytm и MobiKwik, събрани в едно приложеине.

Самата компания отказва да коментира плановете си, тъй като това е голяма сделка и ще увеличи присъствието й в Индия, приходите от която въобще не са значителни към момента.

Като доказателство за бъдещата услуга The Ken сочи регистрирането на марката Tez на територията на страната, както и в Индонезия и Филипините, което явно показва и плановете за международното й разширяване.

Google изразходва значителни ресурси за развитие в Индия, чрез програмата Next Billion Users, която включва безплатен WiFi, оптимизиране на данните във версията на YouTube и операционните система Android One и Andrid Go, за по-достъпни устройство. Гигантът направи и редица придобивания в Индия и Сингапур, за да развие екпите, работещи по програмата и да обогати местните технологии.

Leave a Reply

Your email address will not be published.