post

Финансовата компания JP Morgan Chase е взела решение да придобие платежните технологии на MCX, за да ускори разширяването на своето приложение – портфейл Chase Pay.

MCX е създадена през 2012 от консорциум от компании за бързооборотни стоки, развиващи дейност предимно в САЩ. Тяхната цел е била да създадат силна платформа за мобилни разплащания, контролирана от ритейл веригите и способна да конкурира ApplePay.

Финалните тестове на системата, наречена CurrentC, бяха осъществени през юни миналата година. В последствие обаче тя се сблъска с редица трудности.

От JP Morgan Chase побързаха да уточнят, че придобиването на fintech активите на консорциума не означава, че компанията ще изгражда паралелна система на своята Chase Pay. Последната вече беше в партньорски отношения с MCX, което означава, че технологията на двете платформи е съвместима.

Самата Chase Pay беше пусната в експлоатация през ноември 2016 г. с малък брой американски търговци, включени в нея, сред които се отличава името на Best Buy. От JP Morgan Chase съобщиха, че тепърва планират да включат гиганти като Walmart, Shell, Phillips 66 и Wakefern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.