post

JPMorgan придобива финтех компанията WePay за над $220 млн., съобщава CNBC. Това е и първото голямо придобиване на финтех компания от страна на банката.

Технологията на WePay ще може да се използва от малките бизнеси, които са клиенти на банката. Тя казва, че те са около 4 млн. WePay предлага лесна технология за платежни платформи, които компаниите да добавят към сайтовете и услугите си. Технологията на WePay се използва от компании и платформи като GoFundMe, FreshBooks и др.

JPMorgan не казва каква е стойността на сделката. Според The Wall Street Journal тя е над $220 млн., защото трябва да е повече от последното финансиране на компанията през 2015 г.

Банката се надява, че клиентите ѝ ще се възползват от услугите на WePay. “Даваме възможност на бизнеса с плащания да се развива, компаниите да могат да приемат плащания веднага, да получават парите си по-бързо и да не губят клиенти”, коментира Мат Кейн от Chase Merchant Services.

WePay ще продължи да предлага платформата си и на други компании. Тя очаква, че чрез JPMorgan ще увеличи броя клиенти и партньори включително и на глобалния пазар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.