post

Финтех компанията Lemonade Inc получи нови $120 млн. финансиране за своя изкуствен интелект. Рундът е Series C и е воден от SoftBank Corp., съобщава FinancialBuzz.

Досега Lemonade е набрала $60 млн. от предишните си инвеститори. Сред тях са Allianz, General Catalyst, Google Ventures, Sequoia Capital и др. Компанията не разкрива на базата на каква оценка е последното финансиране. Според източници на FinancialBuzz, оценката е над $500 млн.

Lemonade е лицензирана застрахователна компания, която помага на притежателите на имоти и наематели да намалят разходите и бюрокрацията при сключването на застраховки. За целта компанията използва изкуствен интелект и поведенческа икономика. Всичко това намалява разходите и съкращава времето за издаване на оценка и сключване на застраховка.

Lemonade казва, че е имала доста добра година. Компанията е имала за цел да има поне 13 000 клиенти до края на 2017 г. Сега обаче тя очаква те да достигнат 90 000 до края на годината. С новата инвестиция Lemonade планира да увеличи и ускори развитието на Big Data и машинно обучение за застрахователната индустрия. Компанията казва, че според нейната визия, тези технологии ще променят коренно цялата индустрия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.