post

LG обяви плановете си за собствена мобилна платежна услуга през ноември 2015 година, а в петък тя официално стартира, като за момента е достъпна само в Корея.

LG Pay първоначално ще е ограничена само до G6 и ще пристигне като софтуерна актуализация за флагмана на компанията, като ще поддържа карти на Shinhan Bank, KB. BC и Lotte, но до края на септември гигантъп планира да покрие всички картови доставчици в страната.

Както и при конкурентните услуги на Apple, Samsung и Google, основният фокус на LG Pay е върху плащанията при търговци и тя ще изисква пръстовия отпечатък на потребителя, за да обработи трансакцията. Устройството ще комуникира с обикновени терминали, чрез магнитни сигнали, по същата технология, използвана при Samsung Pay.

Потребителите ще могат да съхраняват до 10 карти в рамките на портфейла, като това включва и различни карти за лоялност, но самите плащания ще се извършват с виртуален номер, за да се запазят данните защитени. LG разкри, че работи и върху онлайн плащания и други банкови услуги. Основният фокус на LG Pay е върху продажбите в страната, в която компанията има най-значителен пазарен дял и все още няма информация, дали услугата ще е достъпна извън Корея.

Leave a Reply

Your email address will not be published.