post

Въпреки, че стартира своята мобилна платежна услуга LG Pay в началото на миналия месец в Южна Корея, гигантът има големи планове за нея. Към момента тя е достъпна едва на три флагмански устройства, но постепенно ще разшири обхвата си, като включи и по-евтините телефони, а президентът по мобилни комуникации на компанията,Чо Юн-Хо заяви, че LG предвижда да я направи достъпна в цял свят:

През едномесечния период от стартирането на LG Pay, ние се фокусирахме върху усилията за повишаване на качеството на услугите, базирани на задълбочени проучвания върху потребителите. Не само планираме да увеличим удобството, но и да разширим обхвата на страните, начините на плащане и поддържаните устройства съвсем скоро“.

Независимо от крехката си възраст, LG Pay има едно предимство – тя използва технология, симулираща магнитна лента и това означава, че не е нужно да се използва единствено с NFC съвместими терминали. В момента тя е налична само за моделите G6, но съвсем скоро компанията ще пусне OTA ъпдейт, който ще добави опцията в останалите телефони от висок клас, както и в някои бюджетни модели. Заедно с това LG продължава да разширява партньорската си мрежа, като добавя онлайн търговци и нови финансови институции, към списъка. Все още няма точна дата, на която LG Pay ще излезе извън границите на родната си страна, но ако се съди по думите на Юн-Хо, можем да предположим, че това ще се случи преди края на текущата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.