post

Litecoin постига рекордни стойности на цената си, която скочи с 30% за 24 часа и прескочи $230. Една от вероятните причини е очакваното разцепване на Litecoin на две в края на тази седмица, съобщава Finder.com.au. Резкият скок доведе и до обвинения в измама.

При това тези обвинения идват директно от създателя на Litecoin Чарли Лий. Според него тези разделяния на криптовалутите са измами. “Litecoin Cash, Litecoin PLus или каквото друго се наричат, това са измами, които се опитват да объркат потребителите да си мислят, че става дума за оригиналния Litecoin. Това важи и за всички разцепления на Bitcoin”, пише Лий в Twitter.

Очакваната нова криптовалута се казва Litecoin Cash. Тя ще продължи да се генерира чрез SHA256 софтуер, който вече не се използва от оригиналния Litecoin. Разделянето ще е на същия принцип като при Bitcoin – притежателите на оригиналната валута ще получат същия брой единици и от новата криптовалута.

Затова се смята, че в момента скокът в цената на Litecoin идва от спекуланти, които просто искат лесно да си осигурят по-голям брой единици и от новата криптовалута.

Leave a Reply

Your email address will not be published.