post

Криптовалутата Litecoin също отбелязва рекорди. Тя повиши цената си с 30% и достигна рекордна стойност от $185, съобщава CryptoCoinsNews. Ръстът е очакван след големия интерес към Bitcoin, който провокира все повече инвеститори да инвестират и в по-малки криптовалути с надеждата те също да регистрират големи печалби.

През първите дни на декември Litecoin се търгуваше на цена между $90 и $100. През последните няколко дни обаче тя скочи съответно до $130, $160 и след това до $185. Веднага след това имаше рязко понижение до под $125. Накратко, поведението на Litecoin започва да наподобява все повече това на Bitcoin с резки амплитуди в цените.

Една от основните причини за големия ръст е рязкото увеличаване на потребителите на Coinbase в САЩ. Платформата за търговия на криптовалути предлага и Bitcoin, и Ethereum, но новите потребители искат да инвестират и в значително по-евтината Litecoin, макар и тя да няма широка популярност извън индустрията.

Освен това наскоро създателят на Litecoin Чарли Лий представи нова концепция и идеи за развитието на криптовалутата. Лий иска Litecoin да бъде решение за ежедневни плащания и да бъде като сейф за съхраняване на стойност, подобно на Bitcoin. Накратко, Лий иска Litecoin да е по-сериозен конкурент на Bitcoin, като работи по увеличаване на организациите и компаниите, които приемат плащания с тази криптовалута. А това веднага води и до увеличаване на интереса към нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published.