post

Mastercard коментира решението на държавния орган за защита на конкуренцията във Великобриатания – Competition & Markets Authority (CMA) за приключването на сделката по планираното придобиване на VocaLink Holdings Limited. CMA одобри финално представените документи в защита на посочените от регулатора по-рано през годината съображения във връзка със сделката. Очаква се тя да бъде сключена през следващите седмици.

“Вярваме, че бъдещето на плащанията ще бъде дефинирано по избор” – заяви по този повод Майкъл Мийбах, главен продуктов директор на Mastercard – “Добавяйки плащания чрез банкови сметки към нашата мрежа за картови разплащания, успяваме да разширим обсега на това, което правим и начина, по който го правим. Заедно ще бъдем един партньор, който ще удовлетвори всички изисквания на бизнеса, правителството и потребителите, свързани с разплащанията.”

Като лидер чрез разплащанията с банкови сметки, технологията на VocaLink задвижва мигновените плащания (известни още като технологията Fast ACH) на най-големите световни финансови пазари. Това включва Великобритания, Сингапур и Тайланд, като стартът на услугата в САЩ е планиран за по-късно тази година. Придобиването ще даде възможност на Mastercard за по-стратегическа роля не само на пазара във Великобритания, но и на други пазари по света.

VocaLink ще допринесе към дейността на Mastercard с високо квалифициран екип от експерти, уникална технология, базирана на разплащания чрез банкова сметка, както и услуги като анализ и контрол на злоупотреби. Комбинацията ще позволи по-цялостен подход към търговията на дребно, p2p и b2b плащания и по-богата гама от услуги. Това предоставя допълнителна възможност за по-задълбочена и устойчива замяна на парите в брой и чековете в бизнеса, правителствените и личните плащания.

“Имаме възможността да продължим всичко, което сме постигнали чрез картовите разплащания, като разширим обсега до разплащания чрез банкова сметка и преначертаем границите на възможното в търговията. Ще бъдем по-всеобхватни, като разширим достъпа до електронни разплащания. Ще разрушим бариерите, като направим нововъведения в различните видове разплащания и платежни потоци. Ще направим услугите по-бързи, добавяйки допълнителни опции за разплащане в реално време на повече места и от повече устройства,” допълни Мийбах.

След като регулаторната оценка е налице, Mastercard и VocaLink ще работят съвместно за приключването на транзакцията в следващите няколко седмици. След като сделката бъде завършена, Дейвид Йейтс ще се присъедини към управителния комитет на Mastercard и ще заеме поста на изпълнителен председател на VocaLink, а Пол Стодарт ще стане изпълнителен директор на VocaLink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.