post

В случай, че някога сте си мечтали да можете да извършвате плащания на стоки само със … селфи, тази мечта вече е с една идея по-близо до реалността.

Картовият оператор Mastercard обяви, че пуска своята услуга Identity Check Mobile, по-известна като “selfie pay” (плащане със селфи) в няколко европейски пазара. Сред тях са Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Испсния, Норвегия, Финландия, Холандия, Чехия, Унгария и Швеция.

Новината идва след месеци на тестово използване на услугата в САЩ, Канада и други страни. От компанията обявиха, че интересът към селфи – плащанията е огромен и технологията ще бъде достъпна в целия свят от следващата година.

Identity Check Mobile позволява вместо с дълги и сложно пароли да верифицираме своята идентичност с пръстов отпечатък или просто снимка на себе си (селфи). За целта просто трябва да свалим приложението и да се снимаме, след което услугата създава дигитална карта на лицето ни. След това тя се съхранява на сървърите на Mastercard и се използва за рееренция всеки път, когато искаме да направим плащане.

Leave a Reply

Your email address will not be published.