post

Business Insider съобщава, че Ripple и MoneyGram се обединяват за нов проект, който все още е в начален стадий, но MoneyGram се надява да използва криптирането на Ripple, известно като XRP в платежните си потоци.

Всъщност компании като MoneyGram използват предварително финансирани сметки за своите плащания, но този процес често е бавен и обвързва средствата за дълъг период от време. Пред Bloomberg Алекс Холмс е потвърдил, че се надява използването на блокчейн да ускори процеса на прехвърляне на средства, а Ripple е в челните редици на тази технология, което ще увеличи ефективността и ще подобри услугите на MoneyGram.

По настоящем компанията предлага бързи и достъпни парични преводи на потребителите на различни континенти, но таксите на Ripple са по-ниски и тя работи с няколко посредници, които ускоряват и опростяват порцеса.

Пълните подробности по проекта все още не са обявени, но партньорството между двете компании ще подчертае променящия се характер на услугите за парични преводи. Освен, че е по-бърза, XRP е и по-достъпна, което дава предимство и снижава разходите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.