post

По време на тазгодишния Световен мобилен конгрес Huawei представи новия си умен часовник Huawei Watch 2, който комбинира свързаността на смартфон, умните приложения и данните за спортната и физическа активност на потребителите, под формата на стилен ръчен часовник. А една от най-любопитните му функционалности ще бъде и възможността за бързо извършване на заплащания чрез просто доближаване на китката до терминал.

Устройството беше представено лично от Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group на официалната пресконференция на компанията, в присъствието на близо 2000 журналисти от целия свят, сред които и кореспондент на Fintech.bg.

„В днешната ера на фрагментирана информация, истинската функция на технологията е да носи удобство и свързаност, без да нарушава ежедневието на хората. Ние искахме да създадем продукт, който да пасва на личностите, които желаят да изследват нови хоризонти в своето изразяване, и имат нуждата да останат свързани със своите устройства. С този продукт няма нужда да бъдете залепени за смартфона си. Независимата свързаност и смарт приложения, които могат да бъдат използвани от китката ви, означават че може да спортувате и да оставите телефона настрани, знаейки, че няма да пропуснете важно съобщение. Здравето и щастието са важни за модерния потребител, но традиционните устройства за мониторинг са прекалено сложни и често биват използвани за определено време. Ние искахме да въведем най-новата технология за мониторинг в едно стилно и умно устройство, което не само ви поддържа в добро здраве, но спомага за улеснение на вашето ежедневие“ – заяви Ричард Ю по повод на премиерата.

Освен SIM версията, работеща с мобилни оператори, Huawei Watch 2 предлага също eSIM версия (достъпна само за определени държави). Някои оператори по света включват също услугата „one-number-multi-SIM (един-номер-много-сим карти). Няма нужда от нов номер, тъй като часовникът и вашият мобилен телефон могат да споделят един и същ номер. Huawei Watch 2 се очаква да бъде наличен в България най-късно до месец май.

Leave a Reply

Your email address will not be published.