post

Google обяви вчера, че пуска нов начин за плащане, чрез мобилни устройства, който позволява използването на всяка карта, която е регистрирана в портфейла, включително и тези, които са запазени в профила ви в Google посредством Google Play, YouTube, Chrome или Android Pay. Така опцията на Pay with Google ще свърже всички останали в един интерфейс, който разработчиците ще могат да използват в приложенията си лесно.

Технологията, която направи това възможно беше обявена за пръв път на конференцията за разработчици Google I/O през май. Идеята е да се ускори проверката за мобилните потребители и да се увеличи реализацията за търговците на дребно, като се позволи използването на всяка платежна карта, която клиентът има на разположение в Google, а не само тези регистрирани специално в Android Pay. Функцията ще улесни клиентите да пазаруват с помощта на Google Assistant и ще се превърне в ключова характеристика на потребителския им профил, като ще може да се използва на различни устройства, платформи и интерфейси. Когато потребителите изберат опцията Pay with Google, ще се визуализира списък с картите, които имат на разположение в профила си, за да могат те да изберат, с коя искат да завършат трансакцията, а данните, заедно с адреса за получаване се изпращат до търговеца, който обработва останалата част от поръчката. Google си партнира с над 40 доставчици на платежни услуги, за да опрости интеграцията за търговците, които искат да предлагат Pay with Google. Сред тях са вече действащите PayPal Braintree, Stripe, Vantiv, Worldpay, Adyen и Groupe Paysafe, както и наскоро добавените ACI, Assist, Ebanx, First Data, Global Payments, GMO, IMSolutions и TapPay.

Тъй като опцията изисква от търговците да използват приложния програмен интерфейс на Google за плащане, тя все още не е достъпна навсякъде, но компанията подкрепя дълъг списък популярни услуги, които ще осигурят бърз достъп до клиентите, чрез своите приложения и мобилни уеб сайтове, когато бъдат заредени в Chrome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.