post

След забележително тримесечие, което надвиши почти всички показатели, PayPal залага на високи нива. Компанията трансформира пространството на дигиталните плащания по начини, които мнозина не са си и представяли, а тази стратегия й се отплати многократно. PayPal отчете печалба за изминалото тримесечие, надхвърляйки очакванията на анализаторите както в горната, така и в долната граница и повиши прогнозите за цялата година. Инвеститорите приветстваха тези резултати и изпратиха акциите й нагоре.

За последното тричмесечие гигантът отчете 3.24 милиарда долара приходи, което е увеличение с 21% на годишна база и надхвърля прогнозата от 3.14 милиарда долара. Нетният доход на компанията е 380 милиона долара, което от своя страна е 18% повече, спрямо предходното тримесечие, а ръстът на акциите се измерва на 31% и достига 0.46 долара. Не само финансовите резултати изненадаха и зарадваха инвеститорите, PayPal добави рекордните 8.2 милиона активни клиентски акаунти за тримесечието, което е с 88% повече на годишна база, а активността на потребителите нарастна с 218 милиона, включително и 17 милиона търговски сметки. Плащанията продължиха да се покачват и са с 26% повече от предходното тримесечие – 1.9 милиарда трансакции, като активността на клиентите нарастна до 32.8% на годишна база. PayPal е обработила 114 милиарда долара, което също представлява увеличение от 30% спрямо същия период на миналата година. Тук трябва да отбележим, че приблизително 35% от размера на плащанията, или 40 милиарда долара, идват от мобилни устройства, което представлява огромно увеличение от 54% за годината.

Платежният обем на P2P преводите достигна 24 милиарда долара, което е 47% повече, в сравнение с предходните тримесечия. През последните 12 месеца Venmo, Р2Р платформата на PayPal, е обработила 30 милиарда долара, което е със 106% повече на годишна база, а през текущото тримесечие вече има 9 милиарда долара, представляващи 93% увеличение, спрямо същия период на миналата година.

PayPal обаче все още не печели от Venmo и се очаква това скоро да се промени. Главният оперативен директор на компанията, Бил Рейди сподели, че клиентите на услугата вече могат да я използват за плащания при над 2 милиона американски търговци, което е почти навсякъде. Това ще помогне на Venmo да се развие по начин, който ще я напарви пълноценен електронен портфейл. Платформата вече е хит сред младежите, а потенциалът за растеж на приходите от нея е огромен, след като всички те започнат да пазаруват при търговците на дребно. Потребителите на Facebook Messenger в САЩ ще могат да изпращат пари чрез приложението, което разширява партньорството започнато миналата година. Те вече могат да свържат профилите си и да използват PayPal, докато пазаруват в Messenger.

Компанията обяви и ново споразумение, което позволява на клиентите на Skype в 22 държави да си изпращат пари помежду си, чрез приложението и разшири споразумението си с MasterCard в Канада, Европа, Латинска Америка, Карибите, Близкия Изток и Африка. Гигантът завърши и придобиването на Swift Financial, като по този начин регистрира едно от най-силните си тримесечия, от както се превърна в независима компания.

Leave a Reply

Your email address will not be published.