post

PayPal направи стратегическа инвестиция в шведската платформа за отворено банкиране Tink като част от по-широко партньорство между двете фирми. Условията на инвестицията не бяха оповестени.

Технологията на Tink, която е създадена, за да даде на клиентите на банката персонализирани съвети въз основа на историята на техните транзакции е интегрирана от водещи европейски компании, включително NatWest, ABN Amro, BNP Paribas, Fortis и Klarna.

От Tink агресивно преследват европейска експанзия, като по-рано през тази година успяват да  наберат капитал от 56 милиона евро. Сега получават допълнителен паричен тласък от PayPal, които също започват да използват технологията на Tink за агрегиране на стартиращата сметка, като по този начин ще подобрят услугите, които предлагат на клиентите си.

Дженифър Маринер, която заема длъжността Вицепрезидент глобални пазари и партньорства в PayPal, казва: „Отвореното банкиране трансформира финансовите услуги, позволявайки на клиентите по-лесно да движат и управляват парите си. Tink разработи инфраструктурата и услугите за данни за този нов финансов свят. Ние сме развълнувани да работим заедно и да продължим да демократизираме и развиваме финансовите услуги. ”

 

Източник: Статия „PayPal invests in Tink“, by finextra.com, 04 June 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.