post

Платежният гигант PayPal, обяви силен ръст на приходите за четвъртото тримесечие. Растежът е със 17% на годишна база, а приходите през посочения период са 2.988 млрд. щ. долара. Общият обем на плащанията е нарастнал с 22% на годишна база.

“През отминалата година ние трансформирахме пазарните си възможности чрез серия от стратегически партньорства с мрежови оператори, финансови институции, технологични компании и мобилни оператори” – заяви главният изпълнителен директор Дан Шулман по повод на позитивните финансови резултати – “Постигнахме всичко това, поставяйки потребителите си на първо място.”

Припомняме, че PayPal се отдели юридически от eBay през 2015 г. и макар двете да остават със свързана структура на собствеността, този ход позволи на платежната система да се развива по-независимо и по-гъвкаво, възползвайки се от бързия ръст на пазара на онлайн разплащания. В резултат днес тя е по-голямата от двете компании. Положение, немислимо през 2002 г., когато eBay придоби PayPal за 1.5 млрд. щ. долара от Илон Мъск и останалите съоснователи на проекта.

През годините PayPal успя да се развива в синхрон с динамично променящия се пазар на алтернативни платежни услуги, създаде силно мобилно подразделение, а сред активите му са също услугата за peer-to-peer парични трансфери Venmo и Braintree – платежна услуга, която е конкурент на Stripe и оптимизира плащанията за Uber и Airbnb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.