post

От 7 до 10 ноември 2018 г. в Интер Експо Център се проведе 18-то издание на международното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване – СИХРЕ, което представи цялостен поглед над ХоРеКа сектора, неговото развитие и последните новости в сферата.

На тазгодишното издание, две от компаниите участници – Paysera България и Microinvest, привлякоха вниманието и интереса на посетителите със своята нова съвместна услуга за хотели и ресторанти. Услугата представлява завършена система за управление на поръчки/резервации, включваща в себе си плащания с QR кодове, която позволява по-бързо обслужване на клиенти и по-изгодно приемане на плащания. Чрез нея, клиентите на едно заведение или хотел могат да правят поръчки и плащания бързо и лесно, директно през своя смартфон, като сканират предварително генериран QR код от масата, бара или рецепцията.

Услуга представлява цялостно решение, което позволява на търговците да управляват всички процеси лесно и удобно и да се възползват от алтернатива на банковата сметка с до два пъти по-изгодни ценови условия, по която да получават плащания от клиенти мигновено. В резултат на това, търговците могат да осъществяват повече поръчки и да оставят повече клиенти доволни.

 

Какво е плащане с QR код?

Плащане с QR код е вид безналична операция, която не изисква пари в брой или кредитна/дебитна карта. За прилагане на тази технология в хотели и ресторанти, търговците е необходимо да разполагат с обновения ресторантски/хотелски софтуер на Microinvest, и услугата на Paysera за приемане на плащания с QR кодове. От страна на клиента, единственото необходимо е наличието на смартфон (Android или iOS) и мобилния портфейл на Paysera (Paysera Mobile wallet). По желание на клиента, към него, същият може да прикачи своя дебитна/кредитна  VISA/MasterCard карта.

Мобилният портфейл на Paysera позволява потребители да осъществяват плащания в хотели и ресторанти по-удобно и по-бързо, сканирайки QR код, съдържащ сумата на поръчката от масата, бара или рецепцията.

Демонстрация на услугата

Посетителите на СИХРЕ 2018 имаха възможност сами да изпробват услугата като за целта, Paysera изпрати на посочен от посетителите мобилен номер ваучер на определена парична стойност. Всеки от посетителите получи SMS с указания за изтегляне на мобилния wallet на Paysera и извършване на регистрация. Чрез него, клиентите на виртуалното заведение на Paysera, имаха възможността да направят поръчка, която да платят като сканират QR код от масата.

За участниците в изложението, Paysera България беше поканила търговец, който разполага с обновения софтуер на Микроинвест и услугата на Paysera за плащания с QR кодове. Участниците в демонстрацията проследиха целия процес от изпращане на ваучер към мобилен номер до заплащане на био смути и издаването на касова бележка през ресторантския софтуер на Microinvest в рамките на 5-6 минути.

 

За Paysera

Paysera e една от първите FinTech компании в страната, предлагаща платежни услуги на компании и физически лица. Paysera набра популярност с услугата си международни валутни преводи, цената на един превод в евро при която, е  0.15 EUR за компании. На физически лица, компанията предоставя 30 бр. безплатни преводи всеки месец. През последната година, на българския пазар Paysera разви и други свои услуги – виртуален ПОС терминал за плащания в онлайн магазини, Paysera дебитна карта, система за продажба на онлайн билети за събития, мобилно приложение, SEPA незабавни преводи, мобилни плащания с QR кодове.

За Microinvest

Microinvest е софтуерна компания с лидерски позиции в изграждането и поддържането на цялостни POS системи, внедрявани в складове, магазини, ресторанти, хотели, и други. Софтуерните решения на Microinvest успешно автоматизират всички дейности, свързани със следенето на стоки, валути, операции и документи. Те са създадени, за да предложат модерно решение за оптимизация на бизнес дейността и повишаване ефективността на управленските процеси в съвременната фирма.

Leave a Reply

Your email address will not be published.