post

Платформата за продажба на онлайн билети дебютира с концерт на Sofi Tucker в Sofia Live Club

В края на 2018 г., на българския пазар навлезе нова платформа за продажба на билети за събития. Платформата Paysera Tickets, собственост на компанията за парични преводи и разплащания Paysera, която стъпи в България през 2016 г., предлага на организаторите система за създаване на събития и продажба на онлайн билети за тях.

Предимства на платформата

Paysera Tickets съчетава едновременно напълно функционална система за продажба на онлайн билети с виртуален ПОС терминал. По този начин, компанията успява да предложи на организаторите изгодни ценови условия и им предоставя възможност да получават приходите от билети директно по своя собствена сметка в реално време. Разходите от страна на организаторите са обичайните за услугата на Paysera виртуален ПОС, минимални комисионни – не повече от 2,3% от цената на билета. Функционалностите на платформата включват всичко необходимо за един организатор: от билети с различни ценови категории, отстъпки и промо кодове, електронни билети с QR кодове, изпращани на имейла на посетителя, издаване на проформа и данъчни фактури, и проверка на билетите чрез безплатно мобилно приложение (iOS и Android).

От малки семинари до събития с  хиляди посетители

От няколко години, платформата успешно функционира в няколко европейски държави като за 2018 г., организираните през нея събития са близо 5000, а продадените за тях билети повече от 250 000 бр. В страната, платформата стартира плавно, като досега, през нея са организирани основно бизнес събития и конференции. В края на м. март 2019 г., се проведе първото по-мащабно събитие в страната, билети, за което се продаваха само през платформата – концерт на популярното поп дуо Sofi Tucker, което набра популярност през последните 2 години. Концертът, организатор на който е компанията EventEase, се проведе в Sofia Live Club.

Радостни сме, че успяхме бързо, лесно и сигурно да  проверим стотици билети на феновете безпроблемно и без каквито и да е разходи за наем на техника и екип. Все повече хора възприемат електронните билети и използват възможността да покажат билета през телефона си, отколкото да го разпечатват. Освен, че допринася за по-лесното управление на събитието, прави феновете по-отговорни в пестенето на хартия и позволява всичко, което ни е нужно за един незабравим концерт да се побере в телефона ни.“ – споделя Иво Гуглев от EventEase.

Поглед напред

През следващите месеци предстоят още няколко мащабни събития, билети за които се продават на Paysera Tickets, включително концерти на Slayer, Testament, Cypress Hill, бизнес семинари, обучения и TEDx събитие. Освен за концерти и семинари, системата е подходяща и продажбата на билети за спортни събития, кино, театър, курсове. Най-голямото й предимство е пълната дигитализация на процесите – всичко се случва през компютър или мобилен телефон – както за организаторите, така и за посетителите.

Всички предстоящи събития могат да бъдат разгледани на сайта на платформата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.