post

Royal Bank of Canada (RBC) вижда голям потенциал в криптовалутите и блокчейн технологията. В нов доклад банката казва, че те имат потенциал да станат пазар и екосистема за 10 трилиона долара, съобщава CoinDesk.

“Криптовалутите имат много рискове, но възможностите пред тях са огромни благодарение на постоянните обновявания на технологията”, пише Мич Стийвс, един от авторите на доклада. RBC смята, че криптовалутите децентрализират традиционните услуги и средства за трансфер на стойност и активи.

Според банката истинската стойност ще дойде от самата блокчейн технология. Тъй като тя ще е основата на криптовалутите, услугите и приложенията, всяка нова успешна инициатива ще повишава общата стойност на блокчейна.

Самите криптовалути също създават допълнителна стойност. RBC изчислява, че пазарът за оборудване за “копаене” на дигитални валути вече е поне 4.2 млрд. долара само за Bitcoin и 1.9 млрд. за Ethereum и Monero. Банката очаква този пазар да се запази и дори да продължи да расте.

RBC вижда и няколко основни риска за екосистемата. Най-големият е намесата на правителствата и регулаторите. Риск разбира се е и киберсигурността и защитата на виртуалните портфейли. “Блокчейнът досега никога не е бил хакван. Какво ще стане, ако използваме тази сигурна технология и я надградим”, пише Стийвс.

Leave a Reply

Your email address will not be published.