post

Британската финтех компания Revolut се похвали с доста бърз ръст на новата си услуга за фирми, съобщава BankInnovation. Компанията вече добавя по 40 нови фирми към нея всеки ден.

Revolut for Business е мобилно приложение, което компанията пусна през юни т.г. То предоставя банкови сметки на фирмите, чрез които те могат да издават корпоративни кредитни карти и да правят трансфери в най-различни валути.

От пускането си досега приложението вече има 16 000 фирми, които го използват. Целта на Revolut е да достигне 20 000 фирми до края на годината. Сегашното темпо на регистрации изглежда достатъчно за постигането на целта. Освен това компанията отбелязва и повишаване на интереса, така че може да изпълни плана и по-рано.

Фирмите, които вече използват услугата, досега са направили трансфери за 25.3 млн. британски лири. Услугата струва между 25 и 1000 лири месечно в зависимост от размера на фирмата.

Основателят на Revolut Николай Сторонски коментира пред CityA.M., че идеята за услугата се е родила от множеството трудности при отварянето и управлението на бизнес сметки във Великобритания и множество държави по света. Той очаква, че към платформата ще има все по-голям интерес.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.