post

Британският финтех стартъп Revolut обяви, че е получил $66 млн. ново финансиране. Това е и един от най-големите Series B рундове в Европа досега, съобщава BusinessTimes.

Рундът е воден от фонда Ventures. Той е близо двойно по-голям спрямо Series B рунда на лондонския конкурент на Revolut Monzo по-рано тази година. Тогава компанията събра малко над $34 млн. долара.

Revolut има над 700 000 клиенти, като над 400 000 от тях са във Великобритания. Компанията предлага еквивалент на банкови карти, които могат да се използват зад граница с валутния курс на банките в дадената държава, стига да се приема Mastercard. Освен това няма такси за международни парични преводи и потребителите могат да имат до 16 различни валути в сметките си. Целта на компанията е да се държи като банка, но с по-малко бюрокрация.

Заедно с новото финансиране, Revolut обяви и добавянето на нова валута към портфолиото си. Компанията вече ще работи и с Bitcoin, като казва, че решението е следствие на множество заявки от самите потребители. Bitcoin ще може да се използва наравно като останалите валути в сметките на потребителите. Освен това скоро Revolut ще добави и Ether и Litecoin.

С новото финансиране Revolut планира да ускори своето навлизане в Азия и САЩ. Затова компанията очаква да излезе на печалба малко по-късно от планираното през ноември т.г., защото ще използва новите средства за по-бързо разширяване на бизнеса си. Досега Revolut е получила финансирания за общо $83 млн., като този месец ще проведе и crowdfunding кампания с цел още $5 млн.

Leave a Reply

Your email address will not be published.