post

Финтех стартъпът Revolut се опитва да прави толкова много неща наведнъж, че е трудно да се следят. Този път компанията ще си партнира със Simplesurance, за да пусне нов застрахователен продукт. Вече ще можете да застраховате мобилния си телефон за една британска лира на седмица, или 42 годишно.

Всъщност повечето телекомуникационни компании вече предлагат опции за застраховки, но те са значително по-скъпи от предложението на Revoult, което дебютира в края на миналата седмица. Застраховката ще покрива случайни водни и оперативни щети навсякъде по света, което обхваща дори напукан дисплей, а за целта устройството трябва да е на по-малко от 6 месеца. Поправката или замяната му ще се осъществяват за по-малко от 48 часа.

Разбира се компанията пита и за марката и модела на телефона, което означава, че застраховката му може и да е малко по-скъпа за луксозните модели. Revoult ще се възползва от своето приложение, за да регистрира нови клиенти за продукта, а тези от тях с ниво Revoult Premium ще получат 20% отстъпка от застраховката. За съжаление, въпреки, че регистрацията се осъществява директно през приложението, при щета ще се наложи да се свържете директно със Simplesurance за по-нататъшни действия.

Двете компании ще работят и с партньори на Allianz Worldwide. За момента продуктът е наличен само за Обединеното кралство, но Simplesurance работи в десетки страни, така че скоро може да се очаква обхватът му да се разшири.

Leave a Reply

Your email address will not be published.