post

Мобилната платежна услуга на Samsung най-накрая работи с карти Discover. Това е страхотна новина за собствениците на картата, които очакваха поддръжката й от началото на миналата година, когато тя беше обявена. Повече от година по-късно, потребителите на Discover вече могат да добавят своята карта към Samsung Pay и да извършват покупки със смартфона си.

Използването на мобилната платежна услуга на Samsung е лесно, тъй като всичко, което трябва да направите е да поставите телефона си в близост до терминала и да потвърдите покупката с ПИН код или сканиране на ириса/пръстовия отпечатък и да изчакате завършването на трансакцията.

Едно от най-големите предимства на Samsung Pay пред конкуренцията е, че в допълнение към NFC, услугата използва също и Magnetic Secure Transmission (MST), което означава, че работи и със стари терминали, които не поддържат NFC.

Тя е съвместима само със смартфоните на компанията – Galaxy S8, S8+, S7, S7 Edge, S6, S6 Edge, S6 Active, S6 Edge +, Note 5 и смарт часовниците й Gear S2 и Gear S3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.