post

Може и да изглежда странно, но според информация на Gadgets 360, Samsung се опитва да предложи мобилната си платежна услуга за смартфони, произведени от други компании.

Samsung Pay превързхожда Apple Pay и Android Pay с това, че работи също толкова лесно с всеки терминал за кредитни карти, колкото и с тези, оборудвани с NFC. Услугата до сега беше свързана само с телефони на Samsung, като компанията дори я предложи в бюджетните си модели от серията J, под формата на Samsung Pay Mini – леко орязана версия. Отварянето й за други марки може да осигури на корейския гигант по-голям дял от глобалния пазар на мобилни плащания, който се оценява на 780 милиарда долара и има милиони потребители в цял свят. За да работи Samsung Pay но други телефони, те ще трябва да поддържат технологията за магнитна защита MST, но много устройства вече имат тази съвместимост.

По-рано тази година, анализаторите изчислиха, че 34 милиона души използват Samsung Pay, което е значително по-малко в сравнение с Apple Pay (86 милиона), но е повече от Android Pay (24 милиона). Ако Samsung успее да привлече телефоните на своите конкуренти към услугата си, броят на клиентите й ще нарастне значително. До момента компанията не е коментирала официално информацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.