post

След като достигна до редица други държави, Samsung Pay най-сетне ще е на разположение и за потребителите във Великобритания, а нов доклад сочи, че това ще стане от 16 май.

Източник на новината е SamMobile, сайтът се позовава на данни на свои потребител, който е разговарял с отдела за поддръжка на компанията. Важно е да се отбележи обаче, че информацията, която бива предоставяна от този отдел, не винаги е надеждна, що се отнася до бъдещи продукти и услуги, а от друга страна дори и 16 май да е посочен като дата за старта на Samsung Pay в Обединеното кралство, плановете винаги биха могли да се променят в последния момент, така че новината трябва да се приема с известна доза недоверие.

Както знаете Samsung Pay стартира в Южна Корея през август 2015 година, а месец по-късно стана достъпна в САЩ. Услугата работи само със смартфони на компанията и вече се разшири до 17 пазара, включително Индия, където вече е налична от март тази година и в Швеция, ОАЕ, Хонг Конг и Швейцария, от няколко дни насам. Плановете на южнокорейския гигант са да продължи това разширяване, като в бъдеще ще бъдат включени Мексико, Тайван, Турция и Италия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.