post

Стартъпът за мобилни разпащания Square на основателя на Twitter Джак Дорси ще разшири партньорството си с платежната услуга Apple Pay на Apple. Търговците, работещи със Square занапред няма да плащат такса за обработка за първите 12 000 щ. долара в Apple Pay. Стъпката беше окачествена като част от по-агресивната партньорска политика на Apple за налагане на нейната услуга за разплащания.

В добавка търговците ще получават безплатен комплект маркетингови услуги от Apple Pay, както и обучителни материали за своите служители, съобщава технологичната медия TechCrunch.

В официално изявление ръководителят на хардуерното звено на Square Джеси Доргъскър заяви, че от Apple също изявили силно желание за такова партньорство. Не е ясно обаче дали компанията е намалила таксите през Apple Pay за търговците, използващи Square.

Въпреки че услугата Apple Pay е на пазара отдавна, много потребители все още не знаят как да я използват. От Square са провели тестова обучителна кампания в американския град Портланд и са установили, че след проведените обучения плащанията през платформата са се утроили.

Leave a Reply

Your email address will not be published.