post

Платформата за онлайн плащания Stripe обяви, че спира приемането на Bitcoin. Това ще стане факт от 23-ти април т.г., съобщава TechCrunch.

Stripe дава като причини за решението си голямата нестабилност на криптовалутата, както и много дългото чакане за обработка на транзакциите. В момента блокчейнът на Bitcoin е много натоварен, като може да отнема и по няколко часа чакане докато превод бъде обработен.

През това време на чакане, цената на Bitcoin може да се промени драстично, което да налага доплащане или връщане на пари от получателя. А това е свързано с нови чакания. Освен това таксите са се увеличили значително, което също е пречка за потребителите на Stripe.

Компанията казва, че Bitcoin се превръща във финансов актив и инструмент, но не е подходящ за валута и разплащания. Особено, когато става дума за платформа, която цели да направи преводите възможно най-бързи. Stripe казва, че решението не е еднолично, а е продиктувано и от действията на клиентите – компанията отчита значителен спад на преводите чрез Bitcoin в платформата си.

Stripe коментира още, че запазва положителното си мнение за криптовалутите като цяло. Тя изтъква, че проекти като Lightning, OmiseGo, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin и Stellar, могат да се превърнат в пълноценни криптовалути и за разплащания.

Leave a Reply

Your email address will not be published.