post

Telegram Messenger е едно от най-популярните приложения за съобщения в iOS, а с последната си актуализация, то получи и една интересна функция – възможност за онлайн плащания, чрез Bot Payments.

Това означава, че потребителите вече ще могат да заплащат за поръчки, или услуги, като използват телематични ботове. Повечето операции се осигуряват от американската компания, доставчик на платежни услуги Stripe, но това е само началото. В близките дни плащанията ще станат достъпни за разработчиците в Индия, чрез RazorPay, в Нигерия, Кения, Гана, Южна Африка и Уганда, чрез FlutterWave и в още над 190 държави, през PaymentWall.

Доставчици на платежните услуги са PayPal, Visa, Mastercard, American Express и Stripe, като Telegram няма да бъде участник в самите сделки, а ще подсигурява комуникационната среда за тях. По този начин компанията няма да събира лична информация от своите потребители. Bot Payments ще поддържа и Apple Pay, което улеснява още повече плащанията в приложението.

От платежната услуга могат да се възползват потребителите на Telegram 4.0, а промените включват още възможност за видео съобщения и Instant View.

Leave a Reply

Your email address will not be published.