post

Google обяви, че приложението за мобилни плащания Tez, което пусна наскоро в Индия, вече доближава 12 млн. потребители, съобщава TheNextWeb. Освен това компанията подготвя няколко важни новости за приложението, които ще му дадат още повече възможности.

В момента Tez позволява на потребителите само да изпращат и получават пари между банкови сметки, които са свързани с приложението. Съвсем скоро обаче потребителите ще могат да пращат пари и на доставчици на услуги. Иначе казано, потребителите ще могат да плащат сметки за електричество, вода, газ, интернет, мобилни услуги и др. Освен това ще има възможност и да изтегляне на историята на плащанията.

Tez ще може да помага на потребителите в процеса на плащане. Освен това ще има и функция за известия, когато новите сметки са издадени и получени. Така голяма част от плащанията ще се следят автоматично, което ще улесни потребителите. Google казва, че вече има партньорства с над 70 от големите доставчици на услуги в Индия.

Tez вече е обработила над 140 млн. транзакции от пускането си през септември т.г. Приложението извършва и 73% от UPI транзакциите в Индия през последния месец. Google планира следващата година да позволи на независими търговци и малки компании да използват Tez. Вероятно тогава компанията ще започне и да монетизира услугата. За сега тя не коментира дали планира да развие Tez и в други държави.

Leave a Reply

Your email address will not be published.