post

Известната като “fintech unicorn” компания Transferwise обяви, че вече е излязла на печалба, съобщава CNBC. Това се случва шест години след основаването на компанията в Лондон.

Transferwise има пазарна оценка от над 1 млрд. долара. Нейната услуга цели да улесни хората в изпращането на пари помежду им и да намали значително разходите за това. Компанията постига това като използва анализ на останалите транзакции, които се извършват в момента и избира тези, които са най-близо до получателя.

Ако например потребител от Германия изпраща 100 долара на свой приятел от Япония, Transferwise ще изчака докато някой от Япония изпраща 100 долара на приятел в Германия. Тогава, вместо международни преводи, Transferwise просто превежда парите между двамата потребители в съответните държави. Така се спестяват разходи.

Компанията казва, че в момента реализира приходи на стойност 8 млн. лири месечно и тази година ще прехвърли общи приходи в размер на над 100 млн. лири. Това ще ѝ донесе първата оперативна печалба.

Transferwise допълва, че държи 10% от пазара на международни парични преводи във Великобритания. Компанията казва, че чрез нея потребителите ежемесечно превеждат по над 1 млрд. лири и има над 1 млн. активни клиенти, като очаква те да се удвоят до края на годината.

Компанията затвърди и недоволството си от Брекзит. Тя ще премести европейската си централа от Лондон в държава от ЕС през март 2019 г. В лондо ще остане глобалната централа, но тя няма да се занимава с бизнеса в Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.