post

Transferwise обяви пускането на нова услуга, която нарича Borderless. Тя е насочена към бизнеси, търговци и хора на свободна практика, съобщава TechCrunch.

Borderless е сметка за онлайн банкиране, която улеснява работата с пари и преводи от и за различни държави и в различни валути. Първоначално новата услуга ще се предлага в Европа и Великобритания. Компанията планира да я направи достъпна за всички пазари до края на тази година.

Услугата ще се възползва от ниските такси на Transferwise и ще е доста сходна като функция с локална банкова сметка в съответната държава, но с по-бързи преводи и значително по-ниски разходи. Няма да има допълнителни такси или минимални суми, или пък месечни абонаменти. Получаването на пари остава безплатно.

Transferwise има амбицията още тази година да пусне версия на услугата и за крайни потребители. В плановете на компанията е и собствена дебитна карта, която ще превърне Transferwise на практика в “необанка”. Това ще направи компанията конкурент не само с традиционните банки, но и стартъпи като Revolut, която предлага сходни функции с обещанието за по-ниски разходи без ограничения в териториите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.