post

TransferWise, услугата, която позволява изпращане на пари в чужбина на много по-ниски цени, отколкото чрез банков превод, скоро ще поддържа Apple Pay в САЩ и някои други страни. За целта клиентите вече няма да въвъждет данни за банкова сметка или карта, а ще могат да избират Apple Pay, като източик на средствата и картата, свързана с платежната услуга, ще бъде дебитирана.

TransferWise стартира първоначално поддръжката на Apple Pay в Обединеното кралство, но Reuters съобщава, че сега към списъка държави са добавени Австралия, Франция, Ирландия, Италия, Испания, Швейцария и САЩ.

Услугата предлага конвертиране на изпращаната валута по пазарен курс, близък до този на Google, вместо по обичайните банкови курсове и удържа малка такса, която се показва предварително и обикновено е много по-ниска от банковите. Въпреки, че не е много добре позната извън Великобритания, с този си ход тя прави стъпка, подобна на тази на Western Union, която поддържа Apple Pay от април за американските си клиенти. TransferWise твърди, че пилотният проект в Обединеното кралство е довел до 10% увеличение на трансакциите през устройства на Apple. Apple Pay от своя страна, продължава да разширява сътрудничеството си с нови банки в САЩ, Италия, Русия, Великобритания и Китай.

Leave a Reply

Your email address will not be published.