post

Пътуващите често в чужбина потребители, които не искат да плащат такси за обмен при покупка скоро ще трябва да потърсят друг доставчик, след като Travelex обяви, че програмага Supercard трябва да бъде спряна. В писмо до клиентите си, компанията обяснява, че услугата, която им позволяваше да свържат до пет дебитни или кредитни карти към самостоятелна Mastercard, за да избегнат таксите при превалутиране, ще бъде спряна на 24 юли.

На своя сайт Travelex обяснява, че разходите за тази услуга са „много по-високи от очакваното“, а от текста се подразбира, че клиентите й не извършват достатъчно международни плащания, за да я направят жизнеспособна. Всички потребители на Supercard ще имат достъп до едноименното приложение до 24 октомври, за да следят дали трансакциите им са минали.

Това съобщение беше посрещнато от често пътуващите в чужбина клиенти с множество оплаквания в социалната мрежа. По време на бета тестовете на Supercard те са похарчили 1 милион паунда чрез услугата, след старта й в началото на март 2015 година.

Travelex съветва своите клиенти да унищожат Supercard след спирането на услугата, като демагнитизират лентата й, срежат чипа, или просто нарежат самата карта така, че данните по нея да не станат достояние на друг.

Leave a Reply

Your email address will not be published.