post

Високият растеж на Venmo не показва признаци на забавяне. Докато мобилните плащания като цяло се мъчат да спечелят по-широко разпространение, сумите, разменяни през приложението, собственост на PayPal са се удвоили през последното тримесечие, спрямо същия период на миналата година.

Общият обем на трансакциите достигна 6.8 милиарда долара, според докладите на PayPal, публикувани в сряда. След отделянето си от Ebay преди две години, PayPal също отбелязва едно добро тримесечие, а Venmo започна да отговаря на въпросите на анализаторите за своето бъдеще, а именно – как ще печели пари?

Услугата е безплатна, освен ако не е свързана с кредитна карта, но Venmo заплаща такси за трансакциите на финансовите институции, всеки път когато парите се прехвърлят. За да изравни този баланс, компанията стартира програма, чрез която търговците на услуги като доставка на храна и продавачите на билети могат да я използват за продажби срещу заплащане.

Главният финансов директор на PayPal, Джон Райни обяви по време на представянето на финансовите резултати за тримесечието в сряда, че очаква стабилно увеличение на приходите от приложението, въпреки че не смята, че това ще бъде сериозин фактор тази година.

За разлика от своите конкуренто, като Apple Pay и Android Pay, Venmo се използва по-често за плащания между приятели, отколкото между фирми, но то е най-популярно сред младежите, катоцели  65% от тези, които използват мобилни плащания твърдят, че им е най-удобно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.