post

Venmo наскоро пусна нова QR функция за по-лесно откриване на приятели в приложението си за мобилни плащания. Тя има за цел да улесни процеса на плащане от човек на човек (peer-to-peer), като помогне на потребителите да добавят връзки към списъка с хора на които изпращат, или от които получават пари. Функцита се намира в менюто под името Scan Code и работи както в iOS, така и в Android приложението за мобилни плащания.

Чрез нея, потребителите ще имат възможността да използват камерата на своя смартфон, за да сканират QR кода на приятел, или уникалния код на Venmo. Кодовете могат да се изпращат и чрез други приложения като iMessage, социалните мрежи, имейл или съобщение и да се запазват в галерията на телефона за да бъдат използвани в последствие.

В самото мобилно приложение на Venmo малък QR код излиза и до снимката на самия потребител и при докосване се отваря на голям екран за по-лесно сканиране.

Преди стартирането на тази удобна функция, потребителите трябваше първо да добавят съответиня човек като приятел в мобилното приложение, а след това да му изпратят превод използвайки мобилния му номер или имейл адреса. Използването на QR кодове като P2P метод на плащане набира все повече популярност с увеличаване броя на мобилните платежни приложения. Тези кодове са много разпространени в Китай, която е на чело в световната класация по дигиталин разплащания. Още през 2015 година Snapchat пусна своите Snapcodes, за да свърже потребителите в приложението си. Messenger Kik, WeChat, Line и Spotify също използват удобната функция, а Apple тества възможността, която ще работи директно с камерата на телефона в следващата версия на операционната система.

Leave a Reply

Your email address will not be published.