post

Според Recode, Venmo, мобилното приложение на PayPal, създанено, за да улесни разплащанията между приятели, вече тества карта, която ще им позволи по-лесно да използват получените средства в магазините. Служители в компанията са ги изпробвали за покупки от вериги за бързо хранене като Taco Bell, потвърждавайки по този начин информацията, че услугата има планове извън основната си функция за покупки от партньорски приложения.

Картата Venmo би означавала, че потребителите ще могат да изразходват парите си, без да чакат те да се отразят по банковите им сметки, а за самата компания – съответните приходи, генерирани от такси при търговците.

Новата услуга все още не е обявена официално и няма конкретни срокове кога и за колко време ще достигне до потребителите, но ако информацията се окаже вярна, това няма да е нещо ново. Много от големите компании правиха неуспешни опити да свържат физически карти с услугите си за дигиталин разплащания, като например Google, която пусна карта за работа с Wallet и я изтегли от употреба само три години слид това. Въпреки това не можем да виним Venmo, че иска да опита в момент, когато и други платежни услуги като Square например, експериментират с идеята за дебитни карти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.