post

Peer-to-peer плащанията между мобилните оператори не са нещо ново, но сега към тях ще се присъедини и WhatsApp. Потребителите на парични преводи в Обединеното кралство се очаква да нараснат с близо 2 милиона до над 10 милиона през 2020 година и този ход на WhatsApp само би ускорил този растеж.

Компанията има над 1 милиард потребители на ден, което означава, че по-голямата част от собствениците на смартфони, ще могат да извършват плащания чрез приложеинето й. Това ще им помогне да изпращат и получават средства лесно, бързо и сигурно, без да се налага да излизат от любимото си приложение. Функцията най-вероятно ще бъде пусната първо за Великобритания, която ще направи следващата крачка към новия културен феномен – общество на безналични плащания.

Всъщност според проучванията британците смятат, че през следващите години страната ще бъде изцяло под влиянието на постоянния приток алтернативни начини за плащане. Реалните пари бързо се превръщат в излишни в днешното все по-свързано общество, а една трета (33%) от англичаните заявяват, че никога повече няма да се върнат към кешовите разплащания. Популярността на мобилните и безконтактни плащания показва променящия се пейзаж в Обединеното кралство, където зависимостта от пари в брой рязко намалява, тъй като колкото по-лесно е да се управляват личните финанси чрез смартфона, толкова по-малко хора носят в себе си пари в брой, а WhatsApp ще направи изпращането и получаването на преводи лесно, колкото и изпращането на съобщения.

Leave a Reply

Your email address will not be published.