post

Финтех индустрията в Китай се нуждае от регулации. Има твърде много проблеми за решаване, смята ръководителят на Consumer Lending отдела на Xiaomi Шиа Чен, съобщава CrtyptoCoinsNews.

“Финтех индустрията се нужда от регулация, която да наложи дейностите и поведението и да помогне на индустрията да се развива по добър начин”, коментира Чен пред Bloomberg Daybreak: Asia. Чен смята, че регулациите ще осигурят необходимото пространство, за да може да има иновации.

Според него след като компаниите не се саморегулират, правителството трябва да се намеси и да гарантира, че всички ще имат еднакви възможности. Чен смята, че управлението на риска и финансирането са двете най-големи предизвикателства за индустрията. Той казва, че има компании, които се нуждаят от все по-голямо финансиране, което обаче не може да се покрие от печалбите.

Макар Xiaomi да е известна най-вече с мобилните си телефони, компанията има големи амбиции и за финтех сегмента. Според Чен компанията не е закъсняла с навлизането в тази индустрия. Основният въпрос пред нея сега е изчакването на подходящия момент да разшири присъствието си в сектора, коментира Чен. Той казва, че има достатъчно място за растеж дори и на фона на големи играчи в сектора като Alibaba и WeChat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.