post

Абу Даби започва реализирането на няколко инициативи и партньорства с цел да засили позициите си във финтех индустрията. Емирството иска да има водеща роля в сектора, съобщава Finextra.

В края на октомври т.г. Абу Даби ще проведе първата си годишна финтех конференция, като в момента заедно с KPMG разглеждат кандидатури на узряващи стартъпи от целия свят, които да участват. Кандидатури се приемат до 25-ти август, като накрая ще бъдат избрани 10 финалисти.

Те ще бъдат включени в 5-седмична програма, в която ще могат да разработват своите продукти и услуги. Ще се търсят идеи в шест сфери – финансов и инвестиционен мениджмънт, финансово включване, RegTech, търговски финанси, InsureTech, частни капитални пазари.

Финалистите ще представят разработките си през експерти по време на самата конференция. Те ще получат по 15 000 долара стипендия и приоритетно разглеждане на кандидатурите им за включване към Abu Dhabi Global Market  (ADGM) RegLab. Победителите пък ще имат възможност да участват и в Hackcelerator събитието в Сингапур, което е част от партньорството на Абу Даби и Сингапур във финтех сектора.

Освен това ADGM има ново партньорство с швейцарската асоциация Finance + Technology. То ще позволи на финтех компаниите да откриват нови възможности и инвестиции в съответния регион, да обменят идеи и опит. Освен това предвижда и организиране на общи събития.

ADGM е подписала и споразумения с Международния финансов център в Абу Даби, както и с Фондацията за отговорни финанси и инвестиции в емирството. Организациите ще си сътрудничат в създаването и поддържането на условия за засилване на растежа и устойчивостта на финтех екосистемата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.