post

Финансовите регулатори на Австралия и Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) подписаха общо споразумение за сътрудничество във финтех сегмента. Те ще помагат на финтех стартъпите от съответните държави да предлагат услугите си на техния пазар, съобщава ZDNet.

Австралия вече има подобни споразумения с Хонконг, Япония, Малайзия, Сингапур, Великобритания и Онтарио. Регулаторите от съответните държави ще могат да се свързват помежду си и да  работят заедно, за да помогнат на дадена финтех компания от едната държава да започне да предлага услугите си и в другата.

Така финтех фирмите трябва да получат помощ при запознаването и изпълняването на регулациите в новия пазар. “Финтех не е ограничен от националните граници. Всяка държава и регион има различно преживяване с финтех и има много какво да научим, когато работим заедно”, коментира Грег Медкрафт, председател на Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции.

ОАЕ са най-големият търговски партньор на Австралия в Близкия изток. само през 2015 г. търговията на стоки и услуги между двете държави е била за над 7 млрд. долара. С увеличаването на популярността и разнообразието на финтех услугите този обмен може да стане още по-голям. Затова двете държави се стараят да помагат максимално на финтех компаниите, като същевременно запазват защитата потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.