post

Новият Контрольор на валутите в САЩ – Джоусеф Отинг, обяви, че криптовалутите не представляват заплаха за банковата система на страната, съобщава Reuters. Освен това Отинг смята, че има място за финтех компании в банковия сектор.

Отинг е направил тези изказвания по време на първия си официален брифинг с медиите. Той казва, че скорошно неофициално проучване между банките е показало, че те имат много малко участие в Bitcoin и не са застрашени от евентуален срив на криптовалутата.

“Като цяло банките са останали настрана от криптовалутата. Тя не изглежда да е навлязла сериозно в банковата система. Все пак, всички я наблюдават много внимателно”, казва Отинг.

Той коментира, че финтех компаниите, които отдават малки заеми, запълват празнина, след като регулаторите са “избутали банките от това пространство” с тежки регулации. Отинг се надява, че сега банките ще решат да се върнат в този сегмент чрез свои финтех решения.

“Отворен съм към идеята и други участници да предлагат тези услуги, ако банковата система не го прави”, допълва той. Според него правилата са станали твърде сложни и тежки, особено за малките банки и той ще инициира преразглеждането им.

Leave a Reply

Your email address will not be published.